Școlile rămân deschise: Se elimină pragul de incidență de 6/1000 pentru trecerea în online

Școlile rămân deschise chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori. Vor fi mai multe controale pentru respectarea măsurilor sanitare.

Ministrul Educației anunță, referitor la scenariile de functionare a școlilor, că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

Grupul a mai decis adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

„După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, transmite Cîmpeanu.

Citește mai departe:Școlile rămân deschise: Se elimină pragul de incidență de 6/1000 pentru trecerea în online

Momente amuzante în cadrul Săptămânii altfel la Liceul Tehnologic Marmaţia

Momente distractive în cadrul Săptămânii altfel la Liceul Tehnologic Marmaţia din Sighet. Dascălii au pregătit pentru elevi o serie de activităţi ieşite din tipar. În timp ce unii au îmbrăcat costume de clovni, alţii au venit la şcoală în pijamale, iar împreună au învăţat mişcări de dans şi s-au distrat de minune. Scopul a fost acela de promova mişcarea, dat fiind faptul că unitatea de învăţământ, prin profesorii Lena Dăncuş, Maria Tomoiagă şi Mihaela Ona, s-a înscris la Clubul Heart Sport şi va participa la un concurs naţional. Activitatea face parte din proiectul cu care LTHS Marmaţia va concura alături de alte instituţii de învăţământ din ţară.

Citește mai departe:Momente amuzante în cadrul Săptămânii altfel la Liceul Tehnologic Marmaţia

Elevii claselor terminale de la Liceul Tehnologic Marmaţia şi-au luat rămas bun de la anii de liceu

Elevii claselor terminale de la Liceul Tehnologic Marmaţia şi-au luat rămas bun, la sfârşitul săptămânii trecute, de la anii de liceu. Într-un cadru festiv şi cu cei apropiaţi alături, elevii au trecut într-o nouă etapă a vieţii şi au ajuns tot mai aproape de examenul maturităţii. 

Însoţiţi de dascăli, părinţi, fraţi şi prieteni, elevii claselor terminale s-au aliniat în curtea şcolii. În deschiderea festivităţii, conducerea unităţii de învăţământ le-a urat succes pe mai departe.

Citește mai departe:Elevii claselor terminale de la Liceul Tehnologic Marmaţia şi-au luat rămas bun de la anii de liceu

Avizier

Autentificare